ua en ru

До суду направлено справи 46 правоохоронців і суддів за переслідування "Автомайдану"

До суду направлено справи 46 правоохоронців і суддів за переслідування "Автомайдану" Фото: Генеральна прокуратура України

ГПУ відзвітувала в розслідуванні кримінальних справ за злочини проти активістів "Автомайдану"

В Україні за рік територіальні прокуратури передали до суду справу щодо 44 правоохоронців і 2 суддів за переслідування активістів "Автомайдану". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"За результатами досудового розслідування до суду направлено 42 обвинувальних акта щодо 46 осіб, у тому числі стосовно 44 працівників Державтоінспекції (Київ - 15, Київська - 15, Черкаська - 7, Житомирська - 4 і Дніпропетровська області - 3), а також 2 суддів (Київ і Полтавська область)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в таких провадженнях працівників колишньої Державтоінспекції звинувачують у фальсифікації матеріалів про вчинення адміністративних правопорушень стосовно 63 осіб. Справи проти суддів порушені за неправосудні рішення про адміністративну відповідальність з метою перешкодити активістам "Автомайдану" брати участь у мирних акціях протесту 2013-2015 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що закон про НАБУ може блокувати розслідування за Евромайдану.