ua en ru

До суду скеровано обвинувачення у держзраді щодо двох екс-депутатів Криму

До суду скеровано обвинувачення у держзраді щодо двох екс-депутатів Криму Фото: ВР Криму (facebook.com-ruzalina.akberova)

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років

За обвинуваченням у державній зраді прокуратурою Автономної Республіки Крим направлено до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

Зазначається, що стосовно двох колишні депутатів було проведено спеціальне досудове розслідування.

"У ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що у березні-квітні 2014 року вказані депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації Криму", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за безпосередньої участі депутатів незаконно прийнято низку постанов, у результаті чого було створено нелегітимне державне утворення "Республіка Крим".

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Як повідомив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов, починаючи з серпня 2016 року, прокуратурою автономії за підозрою у держзраді колишніх депутатів ВР Криму до судів скеровано уже 60 обвинувальних актів.

Нагадаємо, у лютому 2018 року міський суд Херсона обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою затриманому напередодні колишньому "заступнику міністра спорту" самопроголошеної "ради міністрів" окупаційної влади Криму.