ua en ru

До суду направлено справу проти заступника голови Шевченківської РДА, обвинуваченого в розкраданні коштів

До суду направлено справу проти заступника голови Шевченківської РДА, обвинуваченого в розкраданні коштів Фото: прокуратура Києва (РБК-Україна)

Розмір завданих збитків становить майже 36,5 млн гривень

Прокуратура столиці направила до суду обвинувальний акт стосовно першого заступника голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації та чотирьох його спільників за фактами розкрадання комунального майна та привласнення коштів. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури.

Повідомляється, що перший заступник голови РДА в змові зі службовцями підприємств та фізичними особами, розробив незаконну схему по заволодінню об'єктами комунальної нерухомості, розташованими на території Шевченківського району міста Києва.

Так, на підставі підроблених документів комунальне майно переоформлявся на підконтрольні першого заступника голови РДА підприємства або відчужувалося на користь третіх осіб.

За такою схемою з початку 2015 по грудень 2016 року очолювана першим заступником голови РДА злочинна група незаконно відчужила з комунальної власності 6 об'єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири). Розмір завданих збитків становить майже 36,5 млн гривень.

Крім того, встановлені факти незаконного заволодіння коштами комунальних підприємств, контроль за якими він вчиняв, на суму 4,1 млн гривень.

В даний час, 4 об'єкти нерухомості, які були незаконно повернуто територіальній громаді міста Києва. Судовий розгляд позовів прокуратури про повернення ще двох приміщень триває.

Зазначено, що з метою відшкодування завданих збитків та забезпечення можливої конфіскації накладено арешт на нерухоме майно фігурантів виробництва, зокрема на 3 квартири і будинок загальною площею 700 кв. м, 20 соток землі і 2 паркувальних місця.

Нагадаємо, раніше прокуратура підготувала повідомлення про підозру колишньому начальнику Головного управління комунальної власності Київської міської державної адміністрації у незаконному відчуженні комунального майна територіальної громади міста Києва на суму понад 500 млн гривень.