ua en ru

До суду направлено справу проти ОЗУ, що обдурила сільгоспвиробників на 3 млн грн, - МВС

До суду направлено справу проти ОЗУ, що обдурила сільгоспвиробників на 3 млн грн, - МВС Фото: виробництво м'яса

Правопорушникам загрожує до 12 років позбавлення волі

Міністерство внутрішніх справ України направило до суду справу стосовно членів організованого злочинного угрупування, які обдурили здавачів худоби на майже 3 млн грн. Про це повідомили у прес-службі МВС.

Жертвами чотирьох зловмисників стали понад 4 тис. фізичних осіб-сільгоспвиробників, які здавали худобу в живій вазі. Збитки, завдані їм членами ОЗУ, склали майже 3 мільйони гривень. Правопорушникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у квітні ц.р. працівники міліції встановили порушення у діяльності одного з ТОВ у Житомирській обл., яке здійснювало закупівлю великої рогатої худоби і виробництво м'яса. Четверо посадовців товариства, діючи у складі ОЗУ, при пособництві 31 заготівельника діяли майже рік - з лютого 2012 р. по січень 2013 р.

"Зловмисники заволоділи коштами, які виділялися з бюджету для виплати компенсації фізичним особам-сільгоспвиробникам за здану худобу в живій вазі. Від дій правопорушників постраждали жителі Житомирської, Хмельницької, Київської та Рівненської областей. Завдані їм збитки становлять понад 2,7 млн ​​грн", - йдеться в повідомленні.

На майно підозрюваних (об'єкти нерухомості, транспортні засоби та частки у статутному фонді) накладено арешт. Дії членів ОЗУ було кваліфіковано за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а також за ч.2 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування і направило до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо чотирьох членів ОЗУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, поголів'я худоби в Україні в липні скоротилося на 7,1%.