ua en ru

До суду направлено справу проти чергового учасника ДНР за захоплення ТБ в Артемівську

Прокуратурою Черкаської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо мешканця міста Артемівськ за участь у діяльності терористичної організації "ДНР". Про це повідомили в прес-службі облпрокуратури.

Слідством встановлено, що вказана особа, перебуваючи у складі «ДНР», використовуючи вогнепальну зброю, у супроводі двох озброєних осіб змусила працівників Артемівського радіотелевізійної станції припинити мовлення каналів українського телебачення і переналаштувати їх на канали Російської Федерації. В результаті цього жителів р .. Артемівськ був позбавлений права перегляду українських програм та доступу до правдивої інформації, становило загрозу інформаційній безпеці України.

Крім того, він збирав інформацію про місця знаходження, пересування техніки та особового складу Збройних Сил України і передавав її представникам терористичної організації «ДНР».

Надалі зазначена особа було затримано співробітниками СБУ в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Його дії кваліфіковані за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з вогнепальною зброєю), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка вогнепальної зброї) КК України.

За скоєний злочин підсудному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 15 років.