ua en ru

До суду направлено обвинувальний акт у справі про нанесення збитків Павлоградського хімзаводу

До суду направлено обвинувальний акт у справі про нанесення збитків Павлоградського хімзаводу Фото: суд (tomenko.ua)

НАБУ завершило досудове розслідування у даному кримінальному провадженні

До суду направлено обвинувальний акт у справі про нанесення збитків Павлоградському хімічному заводу на 7 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання комерційним директором ДП "Науково-виробниче об'єднання "Павлоградський хімічний завод" своїм службовим становищем", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в результаті цього дане підприємство понесло збитки в розмірі 7 млн гривень.

Наголошується, що 12 грудня 2017 року обвинувальний акт разом з матеріалами виробництва направлені в Рубіжанський міський суд Луганській області для розгляду по суті.

Так, за даними слідства, протягом 2015 року Павлоградський хімзавод, який займає істотну частку на ринку виробництва вибухових речовин, по різних підставах уникало поставки своєї продукції кінцевим споживачам, що спонукало їх укладати угоди з приватною компанією-посередником, яка продавала продукцію цього ж ДП.

У той же час, як встановило слідство, фактична поставка продукції кінцевим споживачам здійснювалося ДП безпосередньо, без залучення ресурсів компанії-посередника.

В результаті дії корупційної схеми підприємство понесло збитки в особливо великих розмірах у вигляді різниці між ціною реалізації продукції посереднику і ціною реалізації цієї продукції від посередника кінцевим споживачам, яка відрізнялася майже на 30%.

Про підозру комерційному директору держпідприємства повідомлено 19 жовтня 2016 року, 4 жовтня 2017 року детективами НАБУ повідомлено про зміну раніше врученої підозри. Дії службової особи були кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що 12 жовтня 2017 року стороні захисту відкритий доступ до матеріалів слідства. Детективи НАБУ продовжують розслідування інших напрямів діяльності підприємства "Павлоградський хімічний завод".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи НАБУ затримали 4 чоловік, ймовірно задіяних в корупційній схемі з розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України та ДП "Державна інвестиційна компанія" на суму 259,2 млн гривень.