ua en ru

У Луганській області судитимуть десятьох "силовиків ДНР"

У Луганській області судитимуть десятьох "силовиків ДНР" Фото: СБУ (kmu.gov.ua)

Серед обвинувачених "в.о. міністра внутрішніх справ"

У Луганській області правоохоронці завершили досудове розслідування та направили до суду десять обвинувальних актів по кримінальним провадженням стосовно так званих "силовиків" терористичної організації "ЛНР". Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

"Серед обвинувачених "в.о. міністра внутрішніх справ" самопроголошеної республіки, п’ятеро очільників підрозділів так званого "МВС ЛНР", двоє працівників "генпрокуратури" та два керівника "митниці", - йдеться у повідомленні.

Це колишні співробітники підрозділів обласної міліції, податкової інспекції та митниці, які у 2014-2015 роках добровільно приєдналися до терористичних угруповань та посіли відповідні посади.

Вони сприяли діяльності незаконних збройних формувань, фінансуванню самопроголошеної "ЛНР", забезпечували постачання через неконтрольовану ділянку кордону з РФ, зброї, товарів та транспорту та брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, залякуванні мирного населення.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, 3 квітня в Угорщині чоловіка, який воював на боці проросійських бойовиків так званої "Донецької народної республіки" на Донбасі, засудили до двох років ув'язнення умовно.