ua en ru

До суду направили звинувачення проти одного з фігурантів справи про розкрадання майна ДПЗКУ

До суду направили звинувачення проти одного з фігурантів справи про розкрадання майна ДПЗКУ Фото: суд (Pixabey)

Фігуранта справи підозрюють у незаконному розкраданні на суму 15,4 млн гривень

До суду направили обвинувальний акт проти одного з фігурантів справи про розкрадання майна ВАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ). Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Завершено досудове розслідування щодо одного з керівників фермерського господарства, який причетний до розкрадання майна ДПЗКУ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці встановили причетність до заволодіння грошовими коштами на суму 15,4 млн гривень, що належать ДПЗКУ, керівником одного з фермерських господарств у Хмельницькій області.

Так, за результатами попереднього розслідування встановлено, що обвинувачений придбав підприємство з метою прикриття незаконної діяльності та шляхом внесення в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей та подальшого їх використання, незаконно заволодів грошима за поставку зерна майбутнього врожаю.

Такі його дії кваліфіковані за ч. ст 2. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Відзначається, що в даний момент досудове розслідування щодо цього керівника завершено і обвинувальний акт стосовно нього 29 вересня 2017 направлено до суду.

У той же час вживаються заходи щодо виявлення співучасників вчинених злочинів, з метою надання правової оцінки їх діям і притягнення до встановленої законом відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДПЗКУ відшкодували близько 70 млн гривень по корупційних справах.