ua en ru

Суд наклав арешт на цінності Межигір'я

Суд наклав арешт на цінності Межигір'я Фото: Межигір'я

Серед заарештованих цінностей є скульптура Януковича

Печерський районний суд Києва арештував історико-культурні та матеріальні цінності, які були у резиденції екс-президента Віктора Януковича. Про це йдеться в рішенні судді Смик від 29 липня, яке міститься у державному реєстрі судових рішень.

Рішення було винесено на клопотання слідчого Генеральної прокуратури України. У рішенні не вказуються прізвища, але за змістом можна зрозуміти, що "Особа 1"- це екс-президент Віктор Янукович.

Прокуратура пояснює прохання метою забезпечення можливих цивільних позовів потерпілих про відшкодування шкоди, завданої злочинами, у яких обгрунтовано підозрюється Янукович.

Повідомляється, що вчиненими злочинами потерпілим заподіяно істотну шкоду, однак на даний час матеріальна шкода не оцінена, потерпілими цивільні позови про її відшкодування у даному кримінальному провадженні не заявлені, а тому встановити її точний розмір неможливо. Таким чином, з метою забезпечення можливих цивільних позовів потерпілих про відшкодування шкоди, завданої злочинами, у яких обґрунтовано підозрюється Янукович, на його майно необхідно накласти арешт.

Повідомляється, що арешт накладено на книгу "Апостол" (Діяння і послання святих апостолів), видану друкарем Іваном Федоровим в 1574 році у Львові, ікону "Покрова", виготовлену в 1758 році в Галичині, дерев'яну скульптуру "Аполлон", виконану по моделі венеціанського скульптора епохи Відродження Sansovino в ХІХ сторіччі та багато інших історико-культурні та матеріальні цінностей.

Варто відзначити, що до матеріальних цінностей віднесена скульптура "особи 1", тобто Януковича.

Нагадаємо, суд заарештував резиденцію "Межигір'я".