ua en ru

Суд над сином Мауммара Каддафі почнеться у вересні 2012 р

Суд над сином поваленого лівійського лідера Мауммара Каддафі - Сеіф аль-Ісламом розпочнеться у вересні 2012 р. Про це передає Reuters з посиланням на анонімне джерело в лівійському уряді. "Процес у справі аль-Ісламу почнеться в наступному місяці, можливо на другому тижні", - повідомило джерело. Відзначимо, що син Каддафі - найбільш високопоставлений прихильник колишнього режиму, що знаходиться в руках нової влади країни.

У квітні ц.р. міністр юстиції Лівії Алі Ашур заявляв, що проти аль-Ісламу висунуто безліч звинувачень, включаючи корупційні махінації, вбивство і згвалтування, але головним залишається організація збройного придушення громадянських виступів в 2011 р. У свою чергу сторона захисту наполягає на тому, що на території країни аль -Ісламу не буде гарантовано справедливого правосуддя, і вимагає передати арештованого міжнародному трибуналу.

Раніше через відмову обвинуваченого від адвокатів судові органи не могли санкціонувати початок процесу. У випадку якщо він закінчиться винесенням обвинувального вироку аль-Ісламу, швидше за все, очікує страта.

Нагадаємо, в червні ц.р. в Лівії заарештували адвоката Міжнародного кримінального суду в Гаазі - австралійку Мелінда Тейлор. Її звинуватили у спробі передати підозрілі документи аль-Ісламу Каддафі.