ua en ru

Суд над Караджичем буде завершено в 2014 р., - голова МТКЮ Робінсон

Суд над колишнім лідером боснійських сербів Радованом Караджичем буде завершено в 2014 р., заявив голова Міжнародного трибуналу по колишній Югославії (МТКЮ) Патрік Робінсон, виступаючи перед Радою Безпеки ООН у Нью-Йорку. Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-реліз, опублікований на сайті Трибуналу.
Робінсон спільно з головним прокурором МТКЮ Сержем Брамерцем представив в РБ ООН черговий піврічний доповідь про роботу Трибуналу.
"Буде завершено відразу 6 судових процесів протягом 2012 р.", - заявив Робінсон. За всі 18 років роботи МТКЮ висунув звинувачення проти 161 людини. У 125 випадках вже винесено вердикт суду.
Голова МТКЮ назвав важливим етапом в роботі трибуналу арешт колишнього командувача армією боснійських сербів Ратко Младіча, відзначивши, що тільки одна людина залишається в розшуку - колишній Президент Республіки Сербська Горан Хаджич.
Республіки Сербська, як і Республіки Сербської, яку очолював Караджич, більше не існує.
Нагадаємо, Караджича звинувачують у військових злочинах, скоєних під час громадянської війни в Боснії і Герцеговині в 1992-1995 рр. Караджич, будучи Президентом Республіки Сербської у складі Боснії і Герцеговини, був верховним головнокомандувачем її збройних сил. Йому інкримінують геноцид хорватів і мусульман протягом війни в Боснії і Герцеговині, облогу Сараєво, яка, як стверджують обвинувачі, відбувалася з порушенням міжнародного права, і етнічні чистки після взяття сербами села Сребреніца в 1995 р.