ua en ru

Суд почав розгляд клопотання Розенблата про зміну запобіжного заходу

Суд почав розгляд клопотання Розенблата про зміну запобіжного заходу Фото: Борислав Розенблат (УНІАН)

Солом'янський райсуд розглядає клопотання Розенблата про зміну запобіжного заходу

Солом'янський районний суд міста Києва почав розгляд клопотання народного депутата від "Блоку Петра Порошенко" Борислава Розенблата про зміну йому запобіжного заходу. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Судове засідання оголошується відкритим", - оголосила слідча суддя.

Відзначимо, напередодні адвокат Розенблата Олексій Шевчук заявив, що в Солом'янському суді будуть переглядати запобіжний захід у зв'язку з тим, що проти судді Кушнір порушено кримінальну справу за незаконне судове рішення по 375 статті.

За його словами, у зв'язку з цим сьогодні Апеляційний суд Києва не буде розглядати скаргу Розенблата на обрання йому запобіжного заходу.

Так, антикорупційні органи звинувачують нардепа у тому, що він вимагав хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні. Зокрема, НАБУ записав розмови нардепа, в яких він обіцяв за 25 тис. доларів допомогти іноземної компанії отримати дозволи на видобуток бурштину в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський райсуд Києва перегляне запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату.