ua en ru

Суд Москви заочно заарештував колишнього в. о. генпрокурора України і його заступника

Суд Москви заочно заарештував колишнього в. о. генпрокурора України і його заступника Фото: СК Росії (sledcom.ru)

Йдеться про Олега Махніцького та Миколу Голомшу

Басманний районний суд Москви заочно заарештував колишнього виконуючого обов’язки Генерального прокурора України Олега Махніцького та його першого заступника Миколу Голомшу. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету Росії.

Зазначено, що Головним слідчим управлінням СК РФ розслідується кримінальна справа стосовно посадових осіб правоохоронних органів України, в діях яких вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 299 КК РФ (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності або незаконне порушення кримінальної справи).

"За даними слідства, в 2014 році колишній виконуючий обов'язки Генерального прокурора України Олег Махніцький, його перший заступник Микола Голомша та інші співробітники прокуратури організували завідомо незаконне притягнення до кримінальної відповідальності громадянина РФ адмірала Олександра Вітко з політичних мотивів. Зокрема Махніцький та Голомша дали завідомо незаконні вказівки про проведення досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

У СКР заявили, що за клопотанням слідчого ГСУ СК Росії Басманним районним судом щодо Махніцького і Голомші заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Розслідування у кримінальній справі триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд у Росії заочно заарештував прокурора Головної військової прокуратури України Руслана Кравченка та слідчого в особливо важливих справах Вадима Приймачка, які розслідують справу про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.