ua en ru

Суд Львова постановив припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища

Суд Львова постановив припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища Фото: прокуратура

Суд зобов’язав виконавчий комітет Львівської міськради припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища

Львівський окружний адміністративний суд постановив припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Львівської області у Facebook.

Як зазначається, справа за позовною заявою прокуратури області щодо діяльності Грибовицького сміттєзвалища до міського голови м. Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання до вчинення дій перебувала у провадженні суду з липня поточного року.

"10 листопада постановою Львівського окружного адміністративного суду вимоги прокуратури області задоволено, а саме зобов’язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП "Збиранка" відходів на Грибовицьке сміттєзвалище та припинення його подальшої експлуатації", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, суд відмовив прокуратурі у визнанні протиправною бездіяльності щодо незакриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону та будівництва на ній сміттєпереробного заводу, тощо.

"Після отримання повного тексту постанови прокуратурою, за наявності підстав, буде прийнято рішення щодо її оскарження", - йдеться у повідомленні.

14.11.2016 Суд підтримав позицію прокуратури та зобов’язав виконавчий комітет ЛМР припинити діяльність Грибовицького см...

Опубліковано Прокуратура Львівської області 14 листопад 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Львівська ОДА до кінця року оголосить конкурс на проект рекультивації сміттєзвалища.