ua en ru

Суд Лондона за позовом VAB Банку заарештував все майно екс-голови наглядової ради банку Максимова

Високий суд Лондона заарештував все майно міноритарного акціонера, а раніше - голови наглядової ради ПАТ "Всеукраїнський акціонерний банк" Сергія Максимова в рамках розгляду справи про повернення їм, а також підконтрольними йому компаніями близько 1 млрд грн кредитної заборгованості перед банком. Відповідне рішення в середу, 16 січня, виніс суддя Кук, повідомляє прес-служба банку.

VAB Банк подав позов до Високого суду Лондона проти Максимова та афілійованих з ним компаній на підставі результатів внутрішнього розслідування і перевірок, проведених державними контролюючими органами. За даними цього розслідування, в 2005-2009 рр. Максимов в порушення банківського законодавства (включаючи нормативи про кредитування пов'язаних осіб) з використанням службового становища вивів з банку близько 1 млрд грн на підконтрольні підприємства.

Згідно з рішенням судді, накладено арешт на майно Максимова в Україні і за кордоном. Зокрема, до вирішення справи по суті під арештом буде перебувати його особисте рухоме і нерухоме майно. Також до переліку 41 підприємства потрапили, зокрема, ВАТ "Київський річковий порт", ТОВ "Офіс-Лайн", ТОВ "Синбиас Фарма", ПАТ "Броварський завод пластмас", ПАТ "Одеський портовий холодильник", ПАТ "Будшляхмаш", ТОВ "Онко-Дженерикс", ТОВ "Директ інвестмент", ТОВ "Бауман трейд", ТОВ "Роялті Холдинг", ТОВ "Класик-Хід", ТОВ "Актив Менеджмент", ТОВ "Джерард Україна", ТОВ "Святошинтранс", ТОВ "Пента", ТОВ "Деметра", ТОВ "Берег Інтертрейд". Крім того, накладено арешт на активи компаній Rightport Trade Limited, Simex Project Limited, Swedlux Trading Limited, пов'язаних з міноритарним акціонером "ВіЕйБі банку".

Згідно з рішенням суду, найближчим слухання за позовом VAB Банку проти Максимова відбудеться 1 лютого 2013 р.