ua en ru

"Суд" Криму повторно відправив українського активіста Балуха під домашній арешт

"Суд" Криму повторно відправив українського активіста Балуха під домашній арешт Фото: суд (pixabay.comPublicDomainImages)

Балуха звинувачують в застосуванні насильства відносно представника влади

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму скасував постанову Роздольненського райсуду від 1 грудня 2017 року про домашній арешт для українського активіста Володимира Балуха, після чого повторно відправив його під домашній арешт. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Повідомляється, що захист Балуха подавала апеляцію на домашній арешт як "незаконне рішення суду". При цьому прокурор клопотав про прийняття нової постанови.

Балух просив пом'якшити йому умови домашнього арешту, зокрема отримати можливість допомагати літньої матері, спілкуватися з цивільною дружиною Наталею і ходити в туалет, який розташований у дворі.

У результаті, суддя скасував постанову про обрання запобіжного заходу Балуху у вигляді домашнього арешту і постановив нове, яким змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт на два місяці.

Зазначено, що Балух залишиться під домашнім арештом до 1 лютого 2018 року. Захист активіста має намір оскаржити сьогоднішнє рішення суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що двом колишнім працівникам правоохоронних органів України, причетних до переслідування українського активіста Володимира Балуха, прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру і оголосили їх у розшук.

Як відомо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де він живе, 90 патронів і кілька тротилових шашок. 22 серпня 2017 року, слідчий комітет Росії порушив нову кримінальну справу проти засудженого в Криму українця Володимира Балуха за частиною 1 статті 318 Кримінального кодексу Росії (застосування насильства відносно представника влади). На початку серпня адвокат Балуха подав скаргу на дії начальника ізолятора в селищі Роздольне Валерія Ткаченко за застосування сили до в'язня.