ua en ru

"Суд" Криму скасував рішення про продовження арешту українського активіста Балухи

"Суд" Криму скасував рішення про продовження арешту українського активіста Балухи Фото: Володимир Балух (скріншот відео Громадське Телебачення)

Балух залишається в СІЗО до 4 грудня

"Суд" Криму скасував рішення про продовження арешту українського активіста Володимира Балухи. Про це в Facebook повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

"Верховний суд Криму за підсумками розгляду апеляційної скарги скасував рішення суду першої інстанції про продовження арешту Володимиру Балуху. Поки що він залишається в СІЗО до 4 грудня", - йдеться в повідомленні.

Владимир Балух Верховный суд Крыма по итогам рассмотрения апелляционной жалобы отменил решение суда первой инстанции о продлении ареста Владимиру Балуху. Пока что он остаётся в СИЗО до 4 декабря.

Опубліковано Anton Naumlyuk 29 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16 листопада "суд" окупованого Російською Федерацією півострова Крим залишив українського активіста Володимира Балуху під вартою, відхиливши відповідне клопотання захисту. За словами "судді", перебуваючи на волі "підсудний може зникнути, може чинити тиск на свідків".

У свою чергу, Міністерство закордонних справ (МЗС) України засудило рішення "влади" Криму залишити під арештом Балуха.

"Засуджуємо незаконне рішення окупаційної влади Криму залишити під арештом В. Балуху. Вимагаємо припинити політичні репресії", - заявила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца.