ua en ru

"Суд" Криму відмовив українському активісту Балуху в медобстеженні

"Суд" Криму відмовив українському активісту Балуху в медобстеженні Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

"Суддя" також відмовилася викликати ключову фігуру "справи"

Підконтрольний Російській Федерації (РФ) суд Криму відмовив українському активісту Володимиру Балуху в медичному обстеженні. Про це повідомляє прес-служба "Кримської правозахисної групи" у Facebook.

"Роздольненський суд" в Криму в черговий раз відмовив у задоволенні клопотання Володимира Балуха про його медичному обстеженні. "Суддя" Олена Тедеєва мотивувала відмову тим, що Балух не позбавлений можливості викликати швидку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, аргументи захисту про те, що швидка допомога не проводить обстеження стану і не може давати направлення на обстеження були "судом" проігноровані.

Зазначається, що після року, проведеного в СІЗО, у Балуха погіршилося здоров'я, зокрема, загострилися хвороби спини і нирок.

Так, на цьому ж засіданні "суддя Роздольненського суду" відмовилася викликати колишнього начальника карного розшуку Дмитра Попова на тій підставі, що він вийшов на пенсію і його місце проживання суду невідомо.

Захист заперечував, звернувши увагу суду, що свідок не помер і не покинув межі РФ, а отже підстав для скасування допиту свідка відсутні. Сам Балух заявив, що Попов є центральною фігурою його фабрикації справи та інших переслідувань.

"Не замовник, але чоловік, який керував виконавцями", - заявив Балух.

Незважаючи на заперечення, суддя ухвалила рішення оголосити показання Попова без його виклику до суду.

"Роздольненський суд" в Криму в черговий раз відмовив у задоволенні клопотання Володимира Балуха про його медичному про...

Опубліковано Crimean Human Rights Group 22 грудня 2017 р.

Зазначимо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де він живе, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

22 серпня 2017 року, слідчий комітет РФ порушив нову кримінальну справу проти засудженого в Криму українця Володимира Балуха за частиною 1 статті 318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму скасував постанову "Роздольненського райсуду" від 1 грудня 2017 року про домашній арешт для Балуха, після чого повторно відправив його під домашній арешт.