ua en ru

Суд над Корбаном: захист вимагає відвід прокурора

Суд над Корбаном: захист вимагає відвід прокурора Фото: адвокат Корбана Олексій Шевчук

Адвокат Корбана передав судді клопотання про відвід прокурора Голінченка

Сьогодні, 26 грудня 2015 року, в ході судового засідання у справі лідера партії УКРОП Геннадія Корбана адвокат Олексій Шевчук зажадав відвід прокурора Олександра Голінченка. Відповідну заяву Шевчук передав судді Дніпровського районного суду Києва, передает корреспондент РБК-Украина.

"Беручи до уваги те, що вчора під час судового засідання згідно журналу обліку кримінальних правопорушень Дніпровського райвідділу...було зареєстровано заяву про кримінальне правопорушення стосовно прокурора та інших осіб. Заяву подано мною...воно було прийнято майором поліції Гнатенком. Зараз прокурор фальсифікував матеріали кримінального провадження, підробив офіційні судові документи, показував повістки, підписані від імені судді", - заявив Шевчук. Після цього Шевчук передав судді довідку про прийняту заяву про правопорушення та заяву про відвід прокурора Голінченка на підставі упередженості та фальсифікації матеріалів справи Корбана.

Суд оголосив чергову перерву. Суддя пішов у нарадчу кімнату. Вирішується питання про примусову доставку прооперованого Корбана в суд.

Нагадаємо, раніше прокурор заявив клопотання про примусову доставку Корбана в суд.