ua en ru

Суд за скаргою захисту Корбана перенесли на завтра, почалася штовханина

Суд за скаргою захисту Корбана перенесли на завтра, почалася штовханина Фото: Генадій Корбан

На виході із зали суди почалася штовханина, люди намагалися закрити прохід судді

Печерський районний суді м. Києва переніс на 15:30 5 листопада розгляд слухання за скаргою адвокатів Геннадія Корбана щодо його незаконного затримання та зобов'язав представників досудового слідства доставити затриманого. Про це заявила головуючий суддя Бабенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Доставити до зали судового засідання Корбана Геннадія Олеговича з метою розгляду заяви про незаконне тримання особи під вартою за відсутності судового рішення, призначивши справу до судового розгляду на 5 листопада 2015 року на 15:30", - повідомила вона.

Таке рішення обурило присутніх прихильників затриманого, які намагалися не випустити з зали суддю Бабенко.

блокування судді

штовханина у суді

Після того, як вона змогла покинути залу з допомогою працівників "Грифона", присутні заблокували представника відповідача - прокурора Галінченко.

Під час засідання журналісти зафіксували, як прокурор відіслав комусь смс з вимогою негайно вручити повідомлення про підозру Корбану.
Щоб зафіксувати відповідний факт у суд приїхала поліція, викликана народним депутатом Віталієм Купрієм.

Відповідно до повідомлення прес-служба УКРОПу, сьогодні заступник Генерального прокурора України Віталій Столярчук відвідав Печерський райсуд ще до початку роботи установи.

Прес-служба також зазначила, що співробітники міліції побили в суді відомого екс-бійця АТО Евгенія Терехова "Титанового Джексона".

"Титановий Джексон"

Нагадаємо, затриманий голова політради партії УКРОП Геннадій Корбан досі не знає причин свого утримання в слідчому ізоляторі СБУ, про що заявив один з його адвокатів Андрій Богдан.