ua en ru

Суд конфіскує в однієї з партій більше 100 тис. гривень через помилки у фінзвіті

Суд конфіскує в однієї з партій більше 100 тис. гривень через помилки у фінзвіті Фото: НАЗК

Завдяки НАЗК визнаний винним у адмінпорушенні голова обласної парторганізації

У Полтавської обласної парторганізації "Аграрна партія України" мають конфіскувати більше 100 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) в Facebook.

"Постановою Київського районного суду міста Полтави визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-15 Купап, керівника Полтавської обласної партійної організації "Аграрна партія України" Віктора Скочка", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, рішення прийнято за результатами розгляду адміністративного протоколу, складеного НАЗК.

Так, при аналізі звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру Департамент з попередження політичної корупції встановив, що будучи керівником Полтавської обласної партійного осередку, Скочко отримав у березні 2017 року на рахунок партії два внеску на загальну суму 100 800 грн від ТОВ "Агрофірма "Ім. Довженка".

Станом на дати здійснення внесків одним з кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) відповідного ТОВ, а також власником істотної участі, був іноземець. В цьому випадку - громадянин Великобританії.

У НАЗК зазначили, що згідно ЗУ "Про політичні партії в Україні" (пункт 3 частини 1 статті 15) не допускається здійснення внесків на підтримку політичних партій, у тому числі юридичними особами, кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) яких є іноземці або особи без громадянства.

Цей же закон (частина 7, стаття 15) зобов'язує відмовитися від такого внеску протягом 3 днів з дня, коли уповноваженій особі політичної партії стало про це відомо.

Суд постановив визнати Скачка винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накласти на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 2210 гривень з конфіскацією суми внеску в розмірі 100 800 гривень.

Полтавської обласної парторганізації «Аграрна партія України» мають конфіскувати понад 100 000 гривень Постановою Киї...

Опубліковано Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК 26 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК перевірить надане суб'єктом декларування - депутатом Верховної Ради України Олегом Ляшком - повідомлення про суттєві зміни в майновому стані внаслідок виграшу в лотерею.