ua en ru

Суд над Коханівським: опубліковано відео штурму

Суд над Коханівським: опубліковано відео штурму Фото: поліція (РБК-Україна)

Співробітники поліції затримували осіб, причетних до заворушень у будівлі Святошинського райсуду

У мережі Інтернет опубліковано відео, на якому зафіксовано, як у Києві співробітники Національної поліції затримували осіб, причетних до заворушень у будівлі Святошинського районного суду, де мали обрати запобіжний захід для лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Кохановського. Відповідне відео розміщено на відеохостингу "YouTube".

Нагадаємо, начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що співробітники Національної поліції затримали 30 осіб, причетних до заворушень у будівлі Святошинського районного суду, де мали обрати запобіжний захід для лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Кохановського.

"На цю хвилину все спокійно. Особи, які вночі блокували Святошинський суд, продовжували робити це вдень (сьогодні, - ред.), утворилася загроза знову зірвати засідання з обрання запобіжного заходу Коханівському. Тому задіяли підрозділи поліції. Було розблоковано (приміщення суду, - ред.), 30 осіб затримано. Їх доставлять у Шевченківське управління, де кожному буде надано правову оцінку діям щодо блокування і опору працівникам поліції", - повідомив Крищенко.

За його словами, в даний час поліція кваліфікує дії учасників заворушень за двома статтями Кримінального кодексу, зокрема, пошкодження майна та хуліганство, вчинене групою осіб.