ua en ru

Суд Києва скасував рішення про передачу забудовнику земельних ділянок в центрі столиці

Окружний адміністративний суд м. Києва 21 березня визнав протиправним та скасував рішення Київської міської ради про передачу забудовнику земельних ділянок на перехресті вулиць Пирогова та Богдана Хмельницького. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Будівництво на цих ділянках викликало численні протести мешканців та спричинило тріщини на стінах сусідніх будинків. Під загрозою руйнації опинилася також будівля Національного музею медицини України (колишній Анатомічний театр)", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У 2005 р. Київрада надала ділянки на вул. Пирогова та Богдана Хмельницького, 2/37 в оренду товариству з обмеженою відповідальністю для будівництва житлового будинку з вбудованими офісами, приміщеннями соціальної сфери та підземним паркінгом. У 2007 р. було прийнято рішення про подовження договору оренди та про подальший продаж землі. В березні 2011 р. прокуратура Києва заявила позов до суду Києва про визнання протиправним та скасування рішення Київської міської ради.