ua en ru

Суд Києва залишив у силі пропускну систему в зоні АТО

Суд Києва залишив у силі пропускну систему в зоні АТО

Окружний адміністративний суд міста Києва не задовольнив позов по справі про скасування пропускної системи в зоні АТО, яка введена наказом СБУ від 22.01.2015 №27 "Про затвердження Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей". Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Повідомляється, що постановою від 6 квітня 2015 р. № 826/1858/15 Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову громадян України до Антитерористичного центру Служби безпеки України про скасування зазначеного наказу.

При розгляді справи суд прийшов до висновку, що наказ про пропускною системою в зоні АТО відповідає вимогам законодавства України, оскільки в зоні проведення антитерористичної операції права і свободи громадянина щодо свободи пересування можуть бути обмежені в рамках закону, що узгоджується зі змістом статті 33 і 64 Конституції України.

"Наявність АТО на територіях Донецької і Луганської областей України, що не оспорюється сторонами, дає підстави суду дійти висновку про правомірність оскаржуваного наказу, оскільки останній видано в рамках реалізації норм Закону України "Про боротьбу з тероризмом", - йдеться в постанові.

Постанова набирає законної сили в порядку та строки, встановлені ст. 254 КАС України та може бути оскаржена в Київський апеляційний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів.

Нагадаємо, 8 квітня в СБУ пообіцяли, що електронна система перепусток до зони АТО запрацює до кінця тижня.