ua en ru

Суд Києва обрав міру запобіжного заходу затриманим під час Маршу рівності

Суд Києва обрав міру запобіжного заходу затриманим під час Маршу рівності Фото: Оболонський райсуд Києва

Один з семи підозрюваних взято під варту

Оболонський районний суд Києва обрав запобіжний захід семи підозрюваним у скоєнні протиправних дій під час Маршу рівності, який відбувся 6 червня в Києві. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"За рішенням суду одного з підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. З приводу чотирьох осіб застосовано цілодобовий домашній арешт. Ще двох осіб суд відпустив на поруки народних депутатів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 3, 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, пов'язане з опором представникові влади, який припиняє хуліганські дії, із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

У прес-службі підкреслили, що під час суду прокуратура клопотала про обрання для підозрюваних більш жорсткої запобіжного заходу, в тому числі у вигляді утримання під вартою для шести осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Марші рівності у Києві затримано близько 30 радикалів, які в учасників маршу кинули близько 10 петард, начинених уламками заліза. Потерпілими визнані 11 міліціонерів.