ua en ru

Суд Києва заарештував майно влади Криму на 1,2 млрд грн

Суд Києва заарештував майно влади Криму на 1,2 млрд грн Сергій Аксьонов і Володимир Константинов

Печерський районний суд міста Києва підтримав клопотання Генпрокуратури і наклав арешт на нерухоме і рухоме майно депутатів Верховної Ради АР Крим, а також самопроголошених керівників незаконно сформованих органів влади автономії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Під арешт, зокрема, потрапило майно "голови" Криму Сергія Аксьонова та "спікера держради Криму Володимира Константинова.

Як повідомляється, всього заарештовано 67 транспортних засобів, майже 70 житлових і нежитлових приміщень та інше майно, яке знаходиться в тому числі на території материкової частини України. Орієнтовна вартість арештованого майна становить 1,2 млрд грн.

Нагадаємо, ГПУ розслідує кримінальні провадження щодо депутатів Верховної Ради АР Крим, а також самопроголошених влади півострова, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28, 1 ч. ст. 109 (співучасть у насильницької зміни конституційного ладу), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 110 (співучасть у зміні меж території України на порушення порядку, передбаченого Конституцією і законами України, а також публічні заклики до вчинення таких дій), ч. 1 ст. 111 (вчинення державної зради, яке виразилося у наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України) ч. 1 ст. 255 КК України (участь у злочинах, вчинюваних злочинною організацією).

Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.