ua en ru

Суд Києва заарештував двох "чорних трансплантологів" з Туреччини

Суд Києва заарештував двох "чорних трансплантологів" з Туреччини Фото: суд заарештував трансплантологів

Суд призначив двом громадянам Туреччини заставу на загальну суму понад 72 млн гривень

За клопотанням прокуратури Київської області двом "чорним трансплантологам" обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави на загальну суму понад 72 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Громадянину Туреччини, який є організатором злочинного угрупування, що вербувало громадян для трансплантації органів, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 40 млн гривень. Другий громадянин Туреччини також перебуватиме під арештом з альтернативою внесення застави у розмірі 32 млн гривень", - відзначають в повідомленні.

Також повідомляється, що громадянці України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, а громадянину України - без альтернативи внесення застави.

Чотирьом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України. Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Суд Києва заарештував двох "чорних трансплантологів" з Туреччини

Фото: засідання суду

Нагадаємо, 11 квітня СБУ затримала у Києві групу торговців людськими органами.

"Для прикриття нелегального бізнесу, організатори створили комерційну структуру, яка нібито надавала послуги лікувального туризму. Донорам ділки платили від 13 до 15 доларів, самі ж отримували від 80 до 100 тисяч з клієнта", - відзначає СБУ.