ua en ru

Суд над Кернесом почався в Полтаві

Суд над Кернесом почався в Полтаві Фото: Генадій Кернес

Кернес прибув в зал суду разом з Добкіним

У Полтаві в Київському райсуді почалося судове засідання у справі харківського міського голови Геннадія Кернеса. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Перед будівлею суду, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса, проходить мітинг. Близько 50 мітингувальників тримають плакати: "Немає місця в Харкові Гепі карному", "Суддя пам'ятай про вищий суд" та ін.

Суд над Кернесом почався в Полтаві

Фото: Мітинг під будівлею Київського суду в Полтаві

Мітингувальники кажуть, що приїхали пікетувати суд їз Харкова. Також їх підтримали полтавські активісти. Міліція посилено охороняє територію навколо суду.

Сам Кернес прибув до зали суду разом з нардепом Михайлом Добкіним. В зал суду також прибули постраждалі, адвокати і прокурор Олександр Ганілов.

В інтерв'ю журналістам Кернес заявив, що Арсен Аваков і Антон Геращенко сфальсифікували справу проти нього. За його словами, це сталося, тому що "Аваков - зла людина".

Разом з тим, місцеве видання Полтавщина повідомило, що Кернес висловив заперечення проти початку засідання через відсутність адвоката Лідії Ізовітової, яка знаходиться на з'їзді адвокатів. Прокурор Ганілов заперечує проти клопотання, мотивуючи це тим, що у Кернеса досить адвокатів для захисту.

За інформацією Hromadske.Харьков в Twitter, в залі суду тиснява - журналісти насилу помістилися в зал, і пройшли не всі активісти.

Суд над Кернесом почався в Полтаві

Фото: Журналісти в залі Київського суду Полтави

Нагадаємо, Київський районний суд Полтави переніс розгляд справи міського голови Харкова Геннадія Кернеса на 3 липня 2015 року.

Відзначимо, Кернеса та його охоронців звинувачують у побитті та незаконному затриманні активістів євромайдан.