ua en ru

Суд обрав Кулику запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

Суд обрав Кулику запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання Фото: суд з обрання запобіжного заходу Костянтину Кулику

Клопотання САП задоволено частково

Солом'янський районний суд Києва обрав військовому прокурору Костянтину Кулику, який розслідував справу Курченко, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд постановив задовольнити клопотання САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, - ред.) частково, обравши щодо Кулика особисте зобов'язання строком до 4 вересня", - зачитав суддя Короленка


На підозрюваного покладені зобов'язання не залишати межі міста, здати документи і являтися в слідчі органи за першою вимогою.

"Відповідно до цього підозрою ні Кулику, ні його захиснику не зрозуміло від чого захищатися? У чому полягає об'єктивна сторона злочину", - сказав захисник Кулика Володимир Раков.

Заступник голови САП Максим Грищук, в свою чергу підкреслив, що Кулику ставиться придбання нерухомості в спільне володіння з екс-дружиною підозрюваного і Олена Німець загальною вартістю 2,8 млн гривень.

"Цим майном вони користуються спільно, як одна сім'я", - зазначив Сергій Козачина, керівник 6-го відділу САП.

При цьому Костянтин Кулик і Олена Німець на сьогоднішній день перебувають у розлученні. Однак, як пояснив Сергій Козачина, підозрюваний і його екс-дружина розглядаються, як одна сім'я через наявність спільних дітей.

Крім того, в ході судового засідання сторона захисту заявила відвід слідчому судді.

"Заяву про відвід... Просимо прийняти і задовольнити заяву про відвід головуючому судді Коробенко",- заявив адвокат Володимир Раков.

Проте суддя Андрій Макуха, який розглядає відвід, дана заява не задовольнив.

"У задоволенні заяви відмовити",- сказав Макуха.

Нагадаємо, раніше суд відсторонив від посади військового прокурора Кулика.