ua en ru

Суд обрав Каську запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

Суд обрав Каську запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання Фото: Віталія Каська відпустили під особисте зобов'язання на час розслідування

Печерський райсуд відмовив прокуратурі в триманні Каська під вартою

У четвер, 14 квітня, Печерський суд Києва відмовив у задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою екс-заступник генерального прокурора України Віталій Касько, призначивши запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, передає кореспондент РБК-Україна.

"У задоволенні клопотання ГПУ про застосування запобіжного заходу до Віталія Каська відмовити. Застосувати до Віталія Каська запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на строк досудового розслідування до 10.06 2016", - сказав суддя Білоцерківець.


Сторона обвинувачення наполягала на тому, що підозрюваний Касько чинить тиск на слідство, крім того прокуратурою заявлялося про обрання Каську альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 1,8 млн грн.

"Підозрюваний вже на даному етапі перешкоджає слідству шляхом зриву слідчих дій", - заявив прокурор, додавши, що Касько перешкоджає слідству в отриманні низки документів.

У ході засідання суд долучив до матеріалів справи ряд доказів, представлених стороною захисту, зокрема характеристику підозрюваного і ряд судових рішень. При цьому Білоцерківець відмовив захисту у залученні електронного носія з відео вручення прокурорами підозри Каську. Також, адвокати заявили клопотання про допит свідків, на свідченнях яких аргументується підозра Каська у вчиненні злочину. Однак суддя в допиті даних свідків відмовив, вважаючи, що матеріалів клопотання достатньо для прийняття рішення.

Крім того, під час судового засідання сторона захисту заявила відвід групі прокурорів, однак суд відмовив у задоволенні даної заяви.

"У цій справі немає складу злочину про який заявляє прокуратура", - зазначив адвокат Сірий і додав, що дії прокуратури є помстою.

Зазначимо, що екс-заступник генерального прокурора України Віталій Касько підозрюється в шахрайстві і перевищенні службових повноважень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Каська можуть засудити до 12 років позбавлення волі.