ua en ru

Суд обрав для мера Запоріжжя Сіна запобіжний захід у вигляді застави

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя частково задовольнив клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу для мера Запоріжжя Олександра Сіна. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомив прес-секретар прокуратури Запорізької області Маріанна Піскунова.

"Суд частково задовольнив клопотання прокуратури щодо обрання міри запобіжного заходу Олександру Сіну. Був застосований заставу. Також ми клопотали щодо обмеження зустрічей з певними людьми і носіння електронного браслета, але це суд не задовольнив", - заявила Піскунова.

Крім цього, за словами представника прокуратури, у разі зміни місця проживання Олександр Сін зобов'язаний повідомляти про це слідчого, а також бути при необхідності на допити.
Застава встановлений в розмірі 20 мінімальних зарплат (близько 24 тис. гривень).

Нагадаємо, мер Запоріжжя підозрюється у грубому порушенні трудового аконодательства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2014 р. мер уклав контракти з керівниками комунальних установ охорони здоров'я міста строком на три місяці, тим самим грубо порушивши вимоги Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" та законодавства про працю, якими передбачено укладення таких контрактів на термін від трьох до п'яти років.