ua en ru

Суд у Грозному відібрав присяжних по справі Карпюка і Клиха

Суд у Грозному відібрав присяжних по справі Карпюка і Клиха Фото: Микола Карпюк

Засідання з участю присяжних призначено на 26 жовтня у Верховному суді Чечні

Вчора, 12 жовтня, у Верховному суді Чечні в Грозному були відібрані 20 присяжних, які будуть виносити рішення по справі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха. Про це повідомив адвокат Карпюка Докка Іцлаєв, передає Центр Громадянських Свобод.

Повідомляється, що наступне засідання за участю 12 основних присяжних (8 інших - запасні) призначено на 26 жовтня у Верховному суді Чечні.
За словами адвоката, на засіданні 12 жовтня захист Карпюка заявив суду про застосування до підзахисного тортур.

"Втім, суд навідріз відмовився здійснювати ті дії, які покладені на нього законом у зв'язку з такою заявою. І цей факт тільки підтверджує правильність рішення захисту Карпюка і Клиха про розгляд справи судом присяжних", - зазначив Іцлаєв.

Крім того, захист заявив клопотання про припинення кримінального переслідування стосовно Миколи Карпюка в частині бандитизму (1 ч.. ст. 209 КК РФ) у зв'язку з вичерпанням терміну давності. Своє рішення суддя оголосить сьогодні, 13 жовтня.

СУД У ГРОЗНОМУ ВІДІБРАВ ПРИСЯЖНИХ ПО СПРАВІ КАРПЮКА ТА КЛИХАСьогодні в у Верховному суді Чечні в Грозному було відібра...

Posted by Center for Civil Liberties on 12 октября 2015 г.

Зазначимо, лідера Української національної асамблеї (УНА) Миколи Карпюка викрали співробітники ФСБ Росії 29 березня 2014 р. Пізніше повідомлялося, що Карпюка вже, можливо, немає в живих, проте це не підтвердилося. Журналіста Станіслава Клиха затримали 11 серпня 2014 року в російському місті Орел.

Нагадаємо, раніше в Чечні був засуджений член УНА-УНСО на 24,5 роки колонії суворого режиму.