ua en ru

Суд в Гаазі не побачив причин для запровадження заходів проти Росії за фінансування тероризму

Суд в Гаазі не побачив причин для запровадження заходів проти Росії за фінансування тероризму Фото: суд в Гаазі (court_un.org)

Суд розглядає фінансування Росією тероризму на Донбасі

Президент Міжнародного суду Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Гаазі
Ронні Абрахам заявив, що суд поки не бачить достатніх умов для запровадження тимчасових заходів проти Росії у справі про фінансування тероризму. Про це повідомляє "Громадське" в Twitter.

"Поки суд не вбачає достатніх умов для запровадження тимчасових заходів для Росії у справі про фінансування тероризму", - зазначають у повідомленні.

У рамках розгляду судом у Гаазі порушення Росією Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму Україна просила суд встановити, що Росія повинна, серед іншого, здійснювати належний контроль за своїми кордонами, щоб запобігти подальшому фінансуванню тероризму, в тому числі - поставкам зброї з території РФ на територію України; зупиняти і запобігати здійсненню всіх грошових переказів з території Росії, а також постачання зброї, транспортних засобів, обладнання, здійснення навчання груп, що беруть участь у терактах проти мирного населення в Україні

Крім того, Україна просила Суд зобов'язати Росію прийняти всі залежні від неї заходи, щоб будь-які групи, які діють в Україні і раніше отримали з території РФ грошові кошти, зброю, транспортні засоби, обладнання та навчання, надалі утримувалися від здійснення терактів проти мирного населення в Україні. Мова йде, зокрема, про такі угруповання, як ДНР, ЛНР, "Харківські партизани" та інші, які брали участь в терактах в Україні або про яких Росії відомо, що вони можуть приймати участь в терактах в майбутньому.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН у Гаазі почав оголошувати рішення у справі "Україна проти Росії".