ua en ru

Суд Євросоюзу зняв санкції з Сергія Клюєва

Суд Євросоюзу зняв санкції з Сергія Клюєва Фото: Сергій Клюєв (wikimedia.org)

Суд скасував рішення Ради ЄС від березня 2017 року

Суд Європейського союзу скасував рішення Ради ЄС про санкції, які були накладені на українського депутата Сергія Клюєва у березні 2017 року. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, суд постановив, що санкції можуть залишатися в силі до закінчення строку оскарження, який складає більше двох місяців. В цей час Рада ЄС перевірить обгрунтованість того, що Клюєв потрапив в санкційний список і що він дійсно підпадає під критерії осіб, на яких накладаються такі санкції.

Також суд ЄС визнав можливість того, що інформація, надана ЄС Києвом може бути необгрунтованим і тим або іншим способом привести до прийняття неадекватних рішень.

Зазначимо, що суд залишає в силі рішення першого розгляду скарги Клюєва, яким були анульовані санкції з жовтня 2015 року та березня 2016.

Як відомо, санкції проти Клюєва діють до 6 березня 2018 року.

Нагадаємо, вчора брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомив, що Європейський союз може виключити з санкційного списку соратників колишнього президента України Віктора Януковича: колишнього міністра юстиції України Олену Лукаш і бізнесмена Сергія Клюєва.