ua en ru

Суд ЄС зняв санкції проти молодшого сина Януковича

Суд ЄС зняв санкції проти молодшого сина Януковича Фото: санкції проти Віктора Януковича-молодшого скасовано

Лист української прокуратури в ЄС не містив доказів його злочинів

Суд загальної юрисдикції Європейського союзу зняв санкції проти молодшого сина екс-президента України Віктора Януковича. Про це йдеться в повідомленні суда.

"Рішення Ради ЄС 2014/119/СЗПБ від 5 березня 2014 року щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, організацій та органів у зв'язку з ситуацією в Україні, та Регламент Ради (ЄС) № 208/2014 від 5 березня 2014 року щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних фізичних і юридичних осіб, з урахуванням ситуації в Україні анулюються, оскільки вони відносяться до Віктора Вікторовича Януковича", - сказано в рішенні суду


Також повідомляється, що всі витрати по цій справі несе Рада ЄС на користь дружини сина екс-президента Ольги Янукович.

Суд прийшов до висновку, що при включенні молодшого сина Януковича в санкційний список Рада ЄС керувалася лише листом Генпрокуратури України представникові ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

"Суд прийшов до висновку, що лист не містив відомостей, що підтверджують факти незаконного привласнення державних коштів України, в яких звинувачувався пан Янукович, і підтверджують персональну вину пана Януковича у скоєнні даних діянь", - йдеться в повідомленні адвокатської фірми, яка представляє інтереси родини Януковича.

Відзначимо, в червні Рада ЄС виключила його ім'я з санкційного списку.

Нагадаємо, Віктор Янукович-молодший загинув у березні 2015 року на озері Байкал, коли автомобіль ще з 5 пасажирами провалився під лід.