ua en ru

Суд Єгипту прийняв до розгляду позов про ліквідацію руху "Брати мусульмани"

Вищий адміністративний суд Каїра прийняв до розгляду позов про ліквідацію руху "Брати мусульмани", пише єгипетське видання Al-Ahram.

Позивач, адвокат Шехата Мохамед Шехата, стверджує, що найбільша в країні ісламістське угруповання незаконно проводила як політичну, так і соціальну діяльність з 1930-х років, незважаючи на те, було офіційно заборонено з 1954 р.

Крім того, Шехата говорить, що "Брати мусульмани" не виконали закон 2002 р., регулюючих функцій неурядових організацій, який забороняє роботу релігійних політичних партій. Покаранням за нездатність виконувати закон, на думку Шехаты, повинен стати розпуск групи. Адвокат також закликав до закриття штаб-квартири групи і заморожування її банківських рахунків.

Це ще один крок проти ісламістів, після рішення Верховного суду від 14 червня розпустити народні збори, в якому в значній мірі переважала партія "Братів-мусульман" "Свобода і Справедливість". Суд керувався тим, що закон про парламентські вибори, яким регулювалася діяльність народного зібрання, був визнаний неконституційним.

На додаток до конституційного рішенням, було також видано постанову Верховної Ради Збройних Сил про обмеження влади майбутнього Президента. За неофіційними даними, кандидат від ісламістів - Моххамед Мурси - набрав 51,89% голосів. Офіційні результати очікуються 21 червня.