ua en ru

Суд у справі українців Карпюка і Клиха в Грозному призначений на 4 травня

Суд у справі українців Карпюка і Клиха в Грозному призначений на 4 травня Фото: суд по справі українців Карпюка і Клиха в Грозному призначений на 4 травня

Суддя Вахід Ісмаїлов відхилив клопотання захисту про припинення кримінального переслідування українців

Суд у столиці російської республіки Чечні, Грозному, по справі громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха призначений на 4 травня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк.


"Дебати на процесі у справі Карпюка і Клиха в Грозному призначені на 4 травня. Суддя Вахід Ісмаїлов сьогодні в черговий раз відхилив клопотання захисту про припинення кримінального переслідування українців за статтею 209 КК РФ ("Бандитизм") за закінченням терміну давності", - написав він.

Зазначимо, двох українців судять у Чечні за звинуваченням у тому, що вони воювали за Чечню. Українці Микола Карпюк та Станіслав Клих були заарештовані головним слідчим управлінням Слідчого комітету РФ по Північно-Кавказькому федеральному округу в 2014 році.

Нагадаємо, суд відхилив апеляцію на продовження запобіжного заходу для громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.