ua en ru

Труханову загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років

Труханову загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

Прокуратура просить для Труханова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Прокуратура просить суд призначити меру Одеси Геннадію Труханову, якому загрожує позбавлення волі строком до 12 років, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Про це заявив прокурор САП Максим Кравченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, прокуратура просить суд призначити Труханову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 50 млн гривень. У разі застави, прокурор просить зобов'язати Труханова повідомляти про місцезнаходження, здати паспорти, не контактувати зі свідками, носити засіб електронного контролю.

"Сторона обвинувачення вважає, що повідомлення про підозру є обгрунтованим. Прокурор клопоче про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою...Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років", - заявив прокурор.

Крім того, сторона обвинувачення вважає, що Труханов може уникати правосуддя.

"Пан Труханов може уникати правосуддя. Майже два місяці він перебував за кордоном з метою уникнення участі у врученні підозри. Це говорить про те, що він має можливість за наявності закордонного паспорта з урахуванням майнового стану виїхати за кордон у найкоротші терміни. Пан Труханов, перебуваючи на свободі, може впливати на свідків провадження, може бути знищено, сховано, спотворено документи, які стосують провадження", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Солом'янський районний суд Києва обирає запобіжний захід Труханову.