ua en ru

Суд у справі сина Авакова пішов у дорадчу кімнату

Суд у справі сина Авакова пішов у дорадчу кімнату Фото: суд (Pixabay)

Захист просить прийняти клопотання про незаконне затримання Олександра Авакова

Солом'янський районний суд Києва, який сьогодні розглядає обрання запобіжного заходу для сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова, пішов до дорадчої кімнати, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суддя видаляється в дорадчу кімнату", - повідомив суддя.

Захист в свою чергу просив прийняти клопотання про незаконне затримання Олександра Авакова.

Суд над сином Авакова. Наживо

Опубліковано РБК-Украина 1 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сторона обвинувачення хоче зобов'язати підозрюваного Олександра Авакова носити електронний браслет і просить встановити розмір застави в 5 млн гривень.

У власності Авакова зареєстровано 2 квартири: в Харкові і в Києві (375 кв м). У власності є також три машини. Я б хотів зорієнтувати суд визначити розмір застави більше, ніж передбачено статтею кодексу. Розмір збитку становить 14 млн гривень. Розмір застави в 5 млн гривень зможе забезпечити відшкодування шкоди. Майнове становище Авакова дозволяє. Прошу зобов'язати підозрюваного повідомляти про місцезнаходження, зміна місця роботи і утриматися від спілкування з посадовими особами. Прошу зобов'язати носити Авакова електронний браслет ", - сказав прокурор.

Як відомо, 31 жовтня Національне антикорупційне бюро України в рамках так званої "справи рюкзаків" повідомило про підозру сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова, колишнього заступника глави МВС Сергію Чеботарю та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимиру Литвину.