ua en ru

Суд у справі Януковича: допит Турчинова тривав 5 годин

Суд у справі Януковича: допит Турчинова тривав 5 годин Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Суд у справі Януковича оголосив перерву до 21 лютого

Допит секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова в суді по справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича тривав 5 годин, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, сьогодні в Оболонському районному суді Києва відбувся п'ятигодинний допит Турчинова. Після допиту секретаря РНБО суд оголосив перерву до 21 лютого.

"Оголошую перерву до 10:00 21 лютого", - сказав суддя Владислав Дев'ятко в залі суду.

У суді також були розглянуті висновки судово-економічної і семантко-лінгвістичної експертиз. Суд також вивчив аудіофайли з розмовами радника Путіна Глазьєва і депутата Державної Думи РФ Затуліна про Крим.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни") КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко буде свідчити в суді у справі про держзраду Януковича на наступному тижні. Крім Порошенка на наступному тижні по справі буде допитаний постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, вони є останніми свідками сторони обвинувачення.