ua en ru

Суд у справі Корбана: засідання закінчилося побиттям прокурора, бійками і скандальної СМС

Суд у справі Корбана: засідання закінчилося побиттям прокурора, бійками і скандальної СМС Фото: Геннадій Корбан

Слушение перенесено на 5 листопада на 15:30

Суд у справі Корбана, на якому мала розглядатися скарга одного з його адвокатів щодо незаконності затримання лідера партії КРІП, проходив сьогодні в Печерському районному суді Києва. Проте головуюча суддя Бабенко заявила про перенесення слухання на 5 листопада на 15:30. Після цього в залі суду почалася бійка за участю співробітників міліції і прихильників Геннадія Корбана.

Суд над Корбаном знову перенесено

Сьогодні в Печерському суді Києва має відбутися слухання за скаргою адвокатів Геннадія Корбана щодо його незаконного затримання. Зокрема, захист вимагала надати підстави позбавлення волі Корбана 31 жовтня та 3 листопада. У ході судового засідання суддя Бабенко оголосила про перенесення розгляду скарги захисту Геннадія Корбана на завтра, 5 листопада, на 15:30.

"Доставити до зали судового засідання Корбана Геннадія Олеговича з метою розгляду заяви про незаконне тримання особи під вартою за відсутності судового рішення, призначивши справу до судового розгляду на 5 листопада 2015 на 15:30", - повідомила вона.

Прихильники Корбана, які були присутні на слуханні, були обурені таким рішенням і спробували не випустити із залу суду суддю Бабенко. Вона змогла вийти тільки з допомогою співробітників "Грифона".

Скандальне смс прокурора

Крім того, журналістами було зафіксовано, як під час засідання прокурор Галинченко відправив зі свого телефону смс невідомому одержувачу, а якому вимагав негайно вручити Корбану повідомлення про підозру. Народний депутат Віталій Купрій викликав міліцію, щоб цей факт був зафіксований.

Суд у справі Корбана: засідання закінчилося побиттям прокурора, бійками і скандальної СМС

Фото (прес-служба УКРОПу)

Гадиниченко також був заблокований в залі суду, йому допомагали вийти співробітники "Титану". Однак прихильники Корбана встигли нанести йому кілька ударів. Прокурор повідомив про те, що його вдарив народний депутат Володимир Парасюк. У свою чергу, Парасюк, а також нардеп Андрій Лозовий вимагали заарештувати прокурора.

"Зараз буду подавати заяву в правоохоронні органи, що мене побив прокурор в залі суду. Я буду писати заяву, що прокурор писав смс...", - заявив Парасюк.

На даний момент міліція встановлює причини події, а також опитує свідків.

"Завдання міліції - забезпечити порядок. Зараз встановлюємо причини, обставини та учасників інциденту", - зазначив начальник ГУМВС України в місті Києві Олександр Терещук.

Раніше в прес-службі Кропу повідомляли про те, що сьогодні ще до початку роботи Печерського суду установу відвідав заступник генпрокурора Віталій Столярчук.