ua en ru

Суд у справі Кернеса продовжиться 19 жовтня

Суд у справі Кернеса продовжиться 19 жовтня Фото: Генадій Кернес

Наступне засідання почнеться об 11:00

У засіданні суду у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса оголошено перерву попередньо до 19 жовтня. Точна дата засідання буде уточнена ближче до призначеної дати, про це повідомляє місцеве видання "Городской Дозор".

Як наголошується, можливе перенесення призначеної дати буде викликане відрядженням судді. Разом з тим, встановлено час початку наступного слухання, так, засідання заплановане на 11:00.

Зазначимо, сьогодні в Київському районному суді Полтави проходило десяте засідання у справі Кернеса.

Як повідомляється, в ході засідання захист Кернеса виступив з клопотанням допитати міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова в якості свідка з метою з'ясування обставин: чи знайомий він з потерпілими, що проходять у справі.

Як наголошується, адвокати називають це клопотання принциповим, оскільки, за словами Кернеса, провадження відкрито з причини його конфлікту з Аваковим.

"Я хотів би, щоб Аваков встав тут і на відкритому засіданні сказав, як він через два дні після вступу на посаду порушив справу... Ми хочемо викликати Авакова, бо видно його зацікавленість у цьому процесі, і ми це доведемо. Будь-які його свідчення були б корисними. Тим більше, він особисто підписав дві заяви, які й стали підставою для відкриття кримінального провадження", - заявив Кернес.

Як повідомляється, суддя відповів, що на даний момент це клопотання передчасне, але, якщо виникне така необхідність, суд до нього повернеться. Але не раніше того, як будуть вивчені обставини і допитані свідки.

Також захист Кернеса виступив з клопотанням дати право стороні захисту здійснювати відеофіксацію судових засідань. Суддя задовольнив дане клопотання частково: дозволив відеозйомку, але не пряму трансляцію.

Відзначимо, ГПУ підозрює мера Харкова за трьома статтями Кримінального Кодексу. Зокрема, його звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством активістам харківського Євромайдану. Сам Кернес своєї провини не визнає і вважає справу сфальсифікованою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чинний мер Харкова Геннадій Кернес буде балотуватися на посаду міського голови на місцевих виборах 25 жовтня від партії "Відродження".