ua en ru

Суд у справі Кернеса перенесли на 7 вересня

Суд у справі Кернеса перенесли на 7 вересня Фото: Геннадій Кернес

В черговий раз захист Кернеса заявив, що справа - сфальсифікована

Судове засідання у справі проти мера Харкова Геннадія Кернеса перенесено на 7 вересня. Про це повідомляє харківське видання MediaPort.

"Заслухати всі клопотання захисту Кернеса суд не встиг. Враховуючи в тому числі стан здоров'я мера, засідання перенесли на 7 вересня", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, більше п'яти годин учасники процесу слухали клопотання і скарги адвокатів обвинувачених. Захисники заявляли, зокрема, про тиск на суд і погрози адвокатам.

"У черговий раз захист Кернеса заявив, що справа - сфальсифікована, а обвинувальний акт повинен бути повернений в прокуратуру. У свою чергу адвокати потерпілих наполягали на тому, щоб якомога швидше приступити до розгляду справи по суті. Самі потерпілі вважають: захист Кернеса затягує справу", - повідомляє ЗМІ.

Нагадаємо, Київський районний суд Полтави сьогодні, 26 серпня, провів чергове засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса.

Генпрокуратура підозрює мера Харкова за трьома статтями Кримінального Кодексу. Зокрема, його звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством активістів харківського "євромайдану". Сам Кернес своєї провини не визнає і вважає справу сфальсифікованою.