ua en ru

Суд у справі Гаврилової може статися після великодніх свят, - прокурор

Суд у справі Гаврилової може статися після великодніх свят, - прокурор Фото: Лідія Гаврилова (УНІАН)

Главу Державної аудиторської служби судитимуть після 9 квітня

САП направила в суд обвинувальний акт стосовно голови Держаудітслужби. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив прокурор САП Віталій Кравець.

Зокрема, за його словами, судове засідання у справі голови Держаудітслужби Лідії Гаврилової може статися після 9 квітня.

"Підготовче засідання - уже напевно десь після Великодніх свят. Направляємо в Подільський суд, а там подивимося", - розповів він.

Так, 30 березня 2018 прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду, складений детективами Національного антикорупційного бюро України обвинувальний акт стосовно голови Державної аудиторської служби України. Керівнику держоргану інкримінується незаконне збагачення і декларування недостовірної інформації.

За версією слідчих, голова Державної аудиторської служби протягом 2015-2017 років отримала у власність активи на загальну суму майже 10 млн грн. Законність підстав набуття власності не підтверджена доказами, а їх вартість значно перевищує законні доходи чиновника.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, планувалося, що справа глави Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової буде передано до суду вже до кінця березня.