ua en ru

Суд Австрії дозволив екстрадицію Фірташа в США

Суд Австрії дозволив екстрадицію Фірташа в США Фото: Дмитро Фірташ

У США Фірташу загрожує 50 років в'язниці і повна конфіскація майна

Суд Австрії дозволив екстрадицію бізнесмена Дмитра Фірташа в США. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Сергій Щербина.

"Суд задовольнив скаргу і вирішив, що екстрадиція Фірташа в США допустима", - написав він.

Суд удовлетворил жалобу и решил, что экстрадиция Фирташа в США допустима.

Опубліковано Сергієм Щербиною 21 лютого 2017 р.

Журналіст також додав, що, за словами судді, остаточне рішення про екстрадицію Фірташа прийме федеральний міністр юстиції Австрії.

Крім того, журналіст видання Time Саймон Шустер повідомив, що суддя, який виніс рішення про екстрадицію Фірташа, пояснив, що Австрія прийняла таке рішення відповідно до домовленостей з США.

"Австрія за зобов'язана відповідно до договорів з США видати Фірташа, незалежно від його провини і місця здійснення злочинів", - пояснив суддя.

Відзначимо, в США йому загрожує 50 років в'язниці і повна конфіскація майна.

В Україні, зокрема, Головне слідче управління Національної поліції підозрює Фірташа в заволодінні коштами Національного банку України в особливо великому розмірі. Дане правопорушення кваліфікується за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український бізнесмен Дмитро Фірташ заявляв, що планує повернутися на батьківщину якщо виграє судову справу в Австрії.