ua en ru

Суд заарештував заступника директора Житомирського БТЗ за розкрадання понад 23 млн гривень

Суд заарештував заступника директора Житомирського БТЗ за розкрадання понад 23 млн гривень Фото: Анатолій Матіос

Корупціонери заволоділи коштами державного оборонного замовлення

Суд у місті Львові заарештував заступника директора Житомирського бронетанкового заводу за заволодіння коштами державного оборонного замовлення у сумі понад 23 млн гривень. Про це написав у своєму Facebook головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Зі слів Матіоса, Шевченківський районний суд Львова на клопотання військової прокуратури Західного регіону заарештував заступника директора Житомирського бронетанкового заводу Л., який у змові із керівником приватного підприємства С., заволодів коштами державного оборонного замовлення у сумі понад 23 млн гривень. Зазначені гроші були виділені з державного бюджету для ремонту бронетанкової техніки для потреб АТО.

Генеральна прокуратури Украіни про зміни в державі з іменем Шевченка! Сухо, без зловтішання, відповідно до загальноєвр...

Posted by Анатолій Матіос on Thursday, 21 January 2016

Заарештовані підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суддя, врахувавши ризики та цинічність способу розкрадання коштів, визначив для розкрадачів заставу у розмірі 30 млн та 25 млн гривень кожному відповідно.

Анатолій Матіос також зазначає, що операція із розкриття злочину та затримання корупціонерів була проведена спільно військовою прокуратурою та співробітниками управління захисту економіки Нацполіціі у Львівській області.

Все, що описав у попередньому пості, ми зробили з співробітниками управління захисту економіки Нацполіціі у Львівській ...

Posted by Анатолій Матіос on Thursday, 21 January 2016

Нагадаємо, у жовтні 2015 року ГПУ підозрювала екс-директора Львівського БТЗ у привласненні понад 2 млн грн.