ua en ru

Суд заарештував затримане на хабарі керівництво лікарні Райківської виправної колонії

Суд заарештував затримане на хабарі керівництво лікарні Райківської виправної колонії Фото: Райківська виправна колонія (Wikimapia)

Начальника лікарні та його заступника взято під варту з правом внесення застави

За клопотанням слідчих прокуратури Житомирської області суд узяв під варту начальника багатопрофільної лікарні при Райківській виправній колонії та його заступника, яких викрито під час одержання неправомірної вигоди на суму 5 тис. доларів США. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зазначено, що 4 серпня 2017 року ухвалами Корольовського районного суду м. Житомир обом керівникам медичної установи обрано запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення грошової застави: начальнику лікарні - у розмірі майже 135 тисяч гривень, його заступнику - майже 70 тис. гривень.

Також у ході досудового слідства начальнику лікарні виправної колонії та його заступнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах).

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі прокуратури області спільно зі співробітниками спецпідрозділу "К" центрального апарату Служби безпеки України та Управління оперативної роботи Міністерства юстиції затримали зловмисників під час одержання ними 5 тис. доларів неправомірної вигоди. За таку суму вони пообіцяли засудженому підготувати клопотання до суду для звільнення його від відбування покарання за хворобою.