ua en ru

Суд заарештував власника згорівшого під Києвом будинку престарілих

Суд заарештував власника згорівшого під Києвом будинку престарілих Фото: пожежа в будинку престарілих під Києвом

Адвокати збираються оскаржити це рішення в Київському апеляційному суді

Броварський районний суд Київської області взяв під варту власника згорівшого під Києвом будинки престарілих Олега Дмитренка. Про це повідомляється у Facebook прокуратури Київської області.

"Власнику цього закладу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. На даний час досудове розслідування триває", -йдеться у повідомленні.


Крім того, в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомляється, що суд взяв підозрюваного під варту терміном на два місяці.

"Закінчилося засідання Броварського суду про обрання запобіжного заходу Олегу Дмитренко. Суд вирішив застосувати до нього (міру) у вигляді утримання під вартою на 60 днів у київському СІЗО", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається, дана міра запобіжного заходу викликана тим, що є підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися від слідства чи впливати на свідків, або знищувати докази.

"У постанові суду також сказано, що підозрюваний не забезпечив належних норм пожежної безпеки у будинку престарілих. Адвокати збираються оскаржити це рішення в Київському апеляційному суді", - повідомляє кореспондент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті пожежі в Броварському районі загинули 17 осіб. Інцидент стався на території приватного домоволодіння. Комісія Кабміну через місяць підготує звіт, а поліція вже назвала попередні версії причин пожежі в будинку престарілих під Києвом.