ua en ru

Суд арештував українця, який переховувався в Росії від служби в ЗСУ

Суд арештував українця, який переховувався в Росії від служби в ЗСУ Фото: прокуратура

Слов’янський міськрайонний суд призначив йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі

Суд арештував українця, який переховувався в Росії від служби в Збройних силах України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"Завдяки принциповій позиції Слов’янської місцевої прокуратури, судом винесено обвинувальний вирок чоловікові, який ухилявся від призову за мобілізацією до Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2015 році придатний до проходження строкової військової служби чоловік, отримавши повістку про призов, не з’явився без поважних причин до призовного пункту. Крім того, з метою ухилення від служби в ЗСУ чоловік неодноразово виїздив на територію Російської Федерації. Разом з тим, у лютому 2017 року правоохоронці встановили його місцезнаходження та притягли до відповідальності.

"За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 (ухилення від призову за мобілізацією) КК України, Слов’янський міськрайонний суд призначив йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на 1 рік", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Харківської області через суд повернула місту землю вартістю майже 141,5 млн гривень.