ua en ru

Суд заарештував рахунки українського тютюнового монополіста

Суд заарештував рахунки українського тютюнового монополіста Фото: рахунки "Тедис Україна" арештовані

Також заарештовано корпоративні права компанії

Печерський районний суд наклав арешт на корпоративні права і кошти на рахунку українського тютюнового дистрибутора компанії "Тедис Україна" у столичному відділенні ПриватБанку. Про це свідчать рішення суду.

Згідно з документами, слідство встановило, що компанія налагодила реалізацію тютюнових виробів без використання РРО, що є порушенням чинного законодавства, оскільки тютюнова продукція є підакцизним товаром і з її реалізації до держбюджету сплачується акцизний збір.

Враховуючи вищенаведене, суд прийшов до висновку, що кошти отримані від такої реалізації, отримані незаконним шляхом, тому підлягають арешту.

Таким чином, 3 квітня своїм рішенням суд постановив заарештувати корпоративні права компанії і заборонив засновникам і співробітникам "Тедис Україна" розпоряджатися ними будь-яким чином.

Компанії дозволено відчужувати кошти лише на виплату обов'язкових платежів у бюджет і заробітну плату співробітників.

Вже 5 квітня суд заарештував всі грошові кошти на розрахунковому рахунку компанії в столичному відділенні ПриватБанку. При цьому судовим рішенням не заборонено прийняття надходжень на рахунок, однак банк зобов'язаний повідомляти правоохоронні органи про такі надходження та надавати інформацію про кожну таку трансакцію.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура підозрює власників і керівництво "Тедис Україна" у фінансовій допомозі терористичним організаціям самопроголошених "республік" на суму 2,5 млрд гривень, несплату податків та інших злочинах.